Satser på OL i Aten

10.06.2002
Satser på OL i Aten
Bjørn Maaseide

Bjørn Maaseide kom nylig tilbake til Sandnes etter en lang treningsperiode på Tenerife. Volleyballproffen satser på å komme helt til OL i Aten sammen med makkeren Iver Horrem. Deretter er det slutt på profftilværelsen.

Neste stopp for Herrem og Maaseide blir serien i Berlin, som snart starter opp.
- Jeg tror vi er vesentlig bedre forberedt i år i forhold til i fjor. Da spilte vi sammen for første gang, nå kjenner vi hverandre bedre, sier Maaseide.
Målet deres er å være forberedt så godt de kan, og prøve å vinne kampene.
- Vi vil gjøre det bedre enn i fjor, og satser på å bli med i OL i Aten. Men så legger jeg opp. Kanskje jeg tar ett år ekstra hvis det blir VM i Norge i 2005. Du vet, jeg har noen barn som vokser opp, og jeg vil bruke tid sammen med dem. Nå har jeg vært volleyballproff siden 1988, det vil si at jeg til sammen har holdt på i 16 år når jeg etter planen legger opp. Det er vel lenge nok, spør han seg.

Før Jostein Flo
I løpet av årene som har gått, har 34-åringen vunnet Norgesmesterskap, Nordisk, EM, VM og Goodwill Games. Sistnevnte er et idrettsarrangement som ble startet mellom USA og daværende Sovjetunionen hvert fjerde år med hensikt å brekke isen mellom landene en smule.
- Det er et slags mini-OL som CNN-mannen Ted Turner står bak. Av økonomiske årsaker avholdes ikke lekene annenhver gang i Russland og USA lenger, neste gang avholdes de i Australia, forteller volleyballentusiasten.
- Hvorfor begynte du å spille volleyball?
- Fra starten av ønsket jeg å være god i noe. Jeg spilte fotball i fjerde divisjon på Hana og var 1.96 høy. På den tiden var det ikke så mange fotballspillere som var høye, det var før Jostein Flo kom inn på 90-tallet. Folk ville helst se ut som Maradona. Da var valget enkelt – jeg satset på volleyball i stedet, smiler han.

Trener i Nordsjøen
Hvis Bjørn Maaseide er borte rundt 180 dager i året, har han med seg barna i 60 av dagene. Men det er blitt litt mer problematisk etter hvert på grunn av skolegang for barna, og fordi han selv er sterkt engasjert både med sandvolleyarrangementet i Stavanger og med driften av de fire Sports Club-sentrene i området. Det er nemlig ikke bare på sandvolleybanen han bruker fingrene aktivt. Som styreformann og eier av halvparten av aksjene i treningskjeden Sports Club er det mer enn nok å gjøre for Maaseide.
- Jeg tok over som styreformann i 1999, mens jeg kom inn i bransjen to år tidligere. Sports Club har i dag 8000 medlemmer og omsetter for nesten 40 millioner kroner årlig. Vi selger også treningsutstyr som importeres fra Italia, sier han.
Selskapet, som i dag har 140 ansatte, startet med treningssenteret på Havanna. I dag drives også Sports Club på Tennisland, Madla og i Stavanger sentrum. Men utenom dette er treningen også flyttet ut til bedriftsmarkedet, der bedriftene til vanlig holder hus.
- Vi sender instruktører ut til Nordsjøen i hvert fall 30-40 dager i året, og vi har en stor avtale med Phillips.

Sandvolley krever regional støtte
Volleyballproffen har alltid trent med vekter på grunn av at idretten han holder på med krever det. Derfor fikk han interessen for konseptet med treningssenter.
- Egentlig var det litt tilfeldig at jeg ble spurt om å være med på eiersiden i Sports Club. Dette med helse er noe jeg interesserer meg for. Fysisk aktivitet og trening som medisin er entydig positivt både for yngre og eldre mennesker, mener 34-åringen.
Selv er han ivrig etter å få til en årlig tradisjon med sandvolleyball i vågen i Stavanger. Debatten om Sandnes kontra Stavanger tar han med stor ro.
- For meg handler det om å få til noe i regionen. Et arrangement som sandvolleyballturneringen krever egentlig støtte fra hele regionen for å få det til. Men i Sandnes er det bra å bo, det er heller ikke langt til Sola flyplass herfra. For meg som reiser en del er det veldig bra å ha flyplassen i nærheten, reklamerer Maaseide.

Eivind Motland

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...