Heine Grov

01.12.2009
Heine Grov
Stolte Heine

Heine Grov (f.1962) vart kjøkkensjef allereie som 21-åring ved Noregs første fiskerestaurant, Enhjørningen.

Sidan har han arbeidd som kjøkkensjef ved fleire restaurantar og hotell, men er mest kjend som ”Jærkokken” og drivkrafta bak ”Det jærske kjøkken”. Han har i tillegg til kokeboka Jærkokken (2009) gitt ut matheftet NY:T i lag med Ruth-Hege Holst og boka ”Det Jærske Kjøkken” (2005) i lag med Målfrid Snørteland.

I 2006 fekk han Bryne Vels trivselspris og i 2009 vart han heidra av Rogaland Bondelag for arbeidet sitt med å løfta fram lokale råvareprodusentar og setja søkelys på kvalitet.

Heine Grov arbeider nå som freelance kokk under namnet ”Jærkokken” der han held alt frå foredrag til kurs og levering av mat til dei fleste anledningar, men alltid med fokus på lokale råvarer og produsentar, samt bruk av nynorsken.

Redaktør -

Stikkord i denne artikkelen
Heine Grov, Det Jærske Kjøkken,

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...