Egil Rognstad har utviklet pastasalaten som snart blir å finne bak disken hos Bryggebaker’n. Bakeriet skal også tilby paier og pitaer.
-Pai, pita og pasta hos Bryggebaker’n
Tusenvis av brød og rundstykker går over disken hos Bryggebaker’n hver uke. Men nå er nye produkter på vei inn i sortimentet. Bokstaven P er et stikkord.
- Kundene etterspør enkle småretter, og det skal de få, konkluderer Irma Oxvig Jensen og Jarle Rognstad, som driver Bryggebaker’n. Nå vil de nemlig tilby lekre skinkepaier, smakfulle pitaer og sunne pastasalater.
- Foreløpig starter vi med tre varianter, forklarer Rognstad, og peker på et bord inne i bakeriet. Der står de nye matrettene pent anrettet, klar for servering.
- Paien fylles med skinke, brokkoli og eggeblanding. Den kan kjøpes stykkevis eller hel. Pitabrødet fylles med en kjøttdeigblanding og salat, toppet med en god dressing, sier han.
Det er Jarle Rognstads far Egil som har komponert pastasalaten. Han er kokk av yrke, og har jobbet både til fjells og til sjøs, i tillegg til at han bygget opp ferdigmatkonseptet Toasty her i distriktet.
- Pasta er in. Det er både sunt og godt, sier Egil Rognstad med et smil.
- Salaten vår består av pasta, egg, bacon, løk, ost og creme fraise. Den kan nytes både varm og kald, noe som for øvrig også gjelder for paien og pitaen, forklarer kokken.
Det er ikke tilfeldig hvilke småretter man har valgt å tilby.
- De består hovedsakelig av råvarer vi allerede bruker i produksjonen, kanskje med unntak av brokkoli, sier Rognstad.
På sikt satser bakerne på å tilby flere varianter innenfor de tre produktkonseptene.
Bakeridriften har snart pågått i tre år, like lenge som Bryggen Senter har eksistert. Bakervarene har blitt stadig mer populære hos riskabuen. Hver uke selges 1.800 brød, og bakerne har merket seg flere finurlige trender.
- Vi selger mest grovt brød i ukedagene, og fint brød i helgene. Det kan se ut som at folk unner seg fint brød når det er helg. En annen morsom detalj er at folk i ukedagene etterspør franskbrød uten frø, mens de i helgene vil ha franksbrød med frø, sier Jarle Rognstad. Lørdagen er uten tvil rundstykkedagen hos Bryggebaker’n. Da er det tilbud på rundstykker, og mer enn tusen grove og lyse rundstykker skifter eier på en gjennomsnittelig lørdag.
- Vi utvikler hele tiden nye typer brød. Dette skjer i samarbeid med leverandørene våre, som stadig kan tilby spennende produkter, forklarer Irma Oxvig Jensen.
Redaktør -