- Hmmm… Det må være en makrell, tipper Morten Sandanger (10) og Jan Olav Dalane (10). De to deltok i fiskekonkurransen på Bryggen senter, hvor man blant annet ble invitert til å gjette navnet på sju fiskesorter.
Guttene har ikke så veldig peiling på fisk, og får litt hjelp av fotografen før de fyller ut lappen og leverer den hos No1 marked.
- Hah, nå er vi garantert å vinne, sier to, overbevist om at de har fasiten klar. Så vel er det imidlertid ikke, for bildene på plansjen rommer et par ”overraskelser”. Blant de velkjente torsk, laks, sei, hyse og makrell, er også hvitting og sypike avbildet på plakaten. Disse hører kanskje ikke til i vokabularet til dagens 10-åringer.
Tok stor steinbit
Det var en allsidig fiskekonkurranse som ble arrangert av Bryggen senter, hvor de minste kunne kaste snøret i en fiskedam på land, med garantert ”bytte” i form av sjokolade. De store kunne fiske fra bryggekanten, og vinneren halte i land en gråsteinbit på to og et halvt kilo! Ikke verst til å være bryggefiske i Hommersåkvågen!
Det var tyske Robert Steinmeyer som tok ”storfisken”. Han var selv imponert over størrelsen.
- Jeg og en kamerat var ute med stanga. Vi ble overrasket over å ta en så stor fisk i havna, forklarer Steinmeyer, som røper at han brukte reke som agn.
- Vi tok noen flyndre i tillegg til steinbiten, sier tyskeren, som til daglig jobber hos Bryggebaker’n.
Steinmeyer er ofte ute og fisker i Hommersåkvågen.
- Det er jo ikke så langt fra der jeg jobber, så det hender jeg stikker ut med stanga. Jeg har fanget torsk i vågen, og nå er det jo mye makrell. Som åte bruker jeg både fiskekjøtt og reker, forklarer Steinmeyer.
Foretrekker ferskvannsfisk
Tyskere flest er kjent for sin fiskeinteresse, og i sommersesongen valfarter de til Norge for å fiske. Men for Steinmeyers del var det jobb som førte ham til Hommersåk. Han har bodd her i et og et halvt år, og angrer ikke på at han flyttet hit.
- Jeg er opprinnelig fra Schwerin, nær Rostock, og jobbet tre år som baker i Hamburg før jeg flyttet hit. Jeg ville gjerne jobbe i utlandet, rett og slett for å få en ny innfallsvinkel i forhold til bakeryrket. Jeg fikk tilbud om jobb både i Østerrike og Sveits, men angrer ikke på at jeg valgte Norge, sier bakeren.
Hjemme i Schwerin fisket han mye i ferskvann, og han foretrekker ferskvannsfisk.
- Ferskvannsfisk er mye sterkere i smaken. Jeg ble overrasket over forskjellen da jeg første gang smakte saltvannsfisk her i Norge, sier Steinmeyer. Fisk er ikke favoritten på middagsbordet, men skulle han velge en fiskesort, vil ørret komme høyt opp på lista over ferskvannsfisk, mens torsk og lange topper lista over saltvannsfisk.
Samarbeidsprosjekt
Fiskekonkurransen ble arrangert av Bryggen senter i samarbeid med Bryggen Sport og No1 marked. Sportsbutikken ga 20 prosent rabatt på fiskeutstyr.
- Deltakelsen kunne vært større, men vi satser igjen til neste år, forsikrer vaktmester Kårleiv Fløysvik ved Bryggen senter.
Redaktør -