Er tiden din venn?

09.10.2017

Noen mennesker kommer alltid for seint. Ikke mye, men fem, seks, sju minutter. Noen og enhver kan bli oppholdt, komme inn i en kø, miste trikken eller møte for mange røde lys. Men ikke bestandig, og ikke hele tiden.

Det er ikke uten grunn at det i mange bøker om jobbintervjuet stresses både en, to og tre ganger viktigheten og nødvendigheten av at man kommer presis og punktlig til intervjuet; gjerne fem minutter før – og hvem våger da å komme tre minutter for seint? Da viser man i hvert fall at man ikke er synlig interessert i jobben. Og da er vel løpet kjørt?

I mange år gikk jeg som jeg har fortalt i terapi. Den ene terapeuten hadde som vane foran mine timer at han nesten så å si hver eneste time kom to til tre minutter for seint. Jeg tok dette opp med ham flere ganger, men det hjalp ikke. Han fortsatte, og til slutt trodde jeg at han egentlig ikke ville ha meg der.

Dette forteller ikke mer om meg enn om terapeuten, men om en stygg uvane som egentlig var en mangel på respekt for den tiden vi hadde sammen. Min andre terapeut var alltid meget presis.

Mangel på respekt for andres tid ligger kanskje også bak at noen alltid er for seint ute? Eller kanskje det har med den enkeltes karakter å gjøre?

Jeg vet jo at mange har mye å gjøre og ikke rekker alt bestandig. Men slik kan det umulig være hele tiden? Unnskyldninger og forklaringer er greit nok, men ikke alltid. Det går en grense og det blir lagt merke til; spesielt i arbeidslivet.

Noen kommer alltid for seint på jobben, til møter og til andre samvær. Jeg kritiserer ingen, men jeg etterlyser respekten for den som venter.

”Den som venter på noe godt, venter ei forgjeves”, heter det. Men for den som alltid kommer for seint kan det hende at det gode forsvinner så å si foran ens øyne.

”Tid er penger.” ”Tid er respekt.” ”Avtaler er til for å holdes – in time.” Og hva sa Woody Allen: ”80 prosent av suksessen handler om å møte opp (i tide).”

Jørn-Kr. Jørgensen

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...