Gåte til Bergen, Stavanger og Kristiansand

18.04.2024
Gåte til Bergen, Stavanger og Kristiansand
Allthingslive
Opplev Gåtes fengslende kombinasjon av tradisjonelle melodier og elektrisk energi i Grieghallen i Bergen, KRS Live i Kristiansand og Stavanger Konserthus.

Gåte besøker Bergen, Stavanger og Kristiansand til høsten! Folkrockbandet har fått æren av å representere Norge i Eurovision i mai, og er kjent for å være et liveband uten sidestykke. Det blir trolsk stemning og energi utenom det vanlige i noen av Norges flotteste hus.

åte har trollbundet konsertpublikum i- og utenfor landegrensene siden oppstarten. Bandet hadde for lengst skrevet seg inn i Norsk musikkhistorie allerede før deltagelsen i årets MGP, som sendte dem rett til den internasjonale finalen i Malmö i mai. Denne våren er bandet klare for nye eventyr, både i- og utenfor landegrensene.

Om Gåte:

Gåte klatret raskt fra undergrunnen i Trondheim til nasjonal anerkjennelse og store scener landet over på begynnelsen av 2000-tallet.

Over 600 energiske konserter i Skandinavia, fem kritikerroste album, inkludert debuten 'Jygri', som ble hedret med Spellemannpris for "Årets Nykommer" bidro til å etablere Gåte som en norsk nasjonalskatt.

Etter en pause som lot fansen hige etter mer, gjenforentes bandet i 2017 og slapp sin første låt på ti år. Det påfølgende albumet, 'Svevn' mottok overstrømmende ros fra norske kritikere og sementerte bandets posisjon som banebrytere i sin sjanger.

I 2023 bega Gåte seg ut på en triumfferd av en Norgesturné for utsolgte hus, og mottok hyllest fra både fans og anmeldere. Anført av den kraftfulle vokalen til Gunnhild Sundli, gitarist Magnus Børmark, Jon Even Schärer på trommer, Mats Paulsen på bass og John Stenersen på nøkkelharpe, fortsetter Gåte å redefinere folk-rocken med hver opptreden.

Interessen rundt bandet nådde nye høyder tidlig i 2024, da Gåte kunngjorde sin deltakelse i den norske Melodi Grand Prix med låta "Ulveham". Sangen kapret hjertene til det norske folk og oppnådde raskt internasjonal anerkjennelse blant Eurovision-entusiaster.

I en ultraspennende finale, kronet det norske folk til sist "Ulveham" til årets vinner, og sendte bandet direkte videre ESC-finalen i Malmö. Nå forbereder Gåte seg på å representere Norge på best mulig vis, og er klare for å innta Europa med sitt unike musikalske univers.

 

14. september: Grieghallen, Bergen
27. september: KRS Live, Kristiansand
28. september: Stavanger Konserthus

Webredaktør -

Nyheter

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Amalie Skram-prisen 2024 til Olaug Nilssen

Amalie Skram-prisen 2024 til Olaug Nilss...

Amalie Skram-prisen 2024 går til til ...

Mange unge sliter når hjelpeapparatet har sommerferie

Mange unge sliter når hjelpeapparatet har ...

Røde Kors sitt samtaletilbud Kors på ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...