Sprøstekt torsk med sukkererter, mandelpotetpure og lun tomatvinagrette.
Oppskrift til 4 personer
Dette er en forrett, bør ha 80-90 gr fisk per pers.
Det er godt å smake til potetstappem med f. Eks hvitløk, timian, oliven eller kokt klippfisk eller tørrfisk.
400 gr torskefilet med skinn.
12 stk sukkererter.
200 gr mandelpotet.
1 dl melk/fløte
1 ss smør
salt/pepper
2 ss tomatpure
1 ts finkuttet løk
1 ts finkuttet timian
1/2 fedd hvitløk finkuttet.
Rødvinseddik
sukker, salt og pepper
ca 0,5 dl olivenolje
vann.
- Skrap bort skjellene med en kniv.
- Stek torsken på skinnsiden i panne på sterk varme, snu den når den er nesten ferdigstekt(krydres med salt og pepper.
- Kok skrelte poteter møre(hell av vannet og damp bort vannet
- Moses fint og spe med fløte/melk(smak til med salt, pepper pg smør.
Den skal være luftig og smake godt.
- Bland tomatpure med løk og timian.
- Spe med olje og vann til fin konsistens
- Smak til med rødvinseddik, sukker salt og pepper.
- Denne varmes før servering.
- Damp sukkererter i vann med salt og smør.
Servering
1. legg sukkerertene på tallerken med tomatvinagtette rundt.
2. fisken settes over og tomatpureen legges på toppen.
3. pynt med frisk timian og f.eks stekt bacon.
Redaktør -