Pizza med kylling, banan og karri.
Hjemmelaget pizza med kylling, banan og karri (for to pizzaer)
Pizzabunn:
3 dl. vann
2 ss. olivenolje
1 pose tørrgjær (eller 50 gram vanlig gjær)
1 ts. Salt
Hvetemel
Varm vannet til 37 grader, rør inn gjæren, olivenoljen og saltet. Tilsett hvetemel til deigen er jevn og fin. Heller litt for lite enn for mye. Sett til heving i 45 minutter på et lunt sted, under et kjøkkenhåndkle. Etter dette, eltes deigen jevn, ekstra mel tilsettes dersom det er nødvendig. La den heve ti minutter til under et kjøkkenhåndkle før den deles, og kjevles ut til to pizzabunner. Disse skal være tynne. Hver skal dekke en ovnsplate. Mens deigen står til heving gjør du klart resten.
Pizzasaus:
Olivenolje
1 gul løk
1 hermetikkboks med knuste tomater
salt og pepper
hvitløk
oregano og basilikum
Ta to spiseskjeder olivenolje i en kjele. Varm dette opp. Tilsett finhakket løk. Når den blir gylden tar du i de knuste tomatene. La dette småkoke. For å få kokt smakene godt inn, bør sausen settes i gang samtidig som deigen settes til heving. Fyll på med vann dersom sausen blir for tykk. Tilsett krydder ut fra egen smak. Også hvitløk kan heve smaken, eventuelt litt kyllingbuljong.
Fyll:
To kyllingfileter
En halv rødløk
Banan
Karri
Stek kyllingfiletene, krydre etter egen smak. Min anbefaling er salt, pepper, en liten skvett balsamicoeddik og en teskje sukker. Skiv rødløken og bananen.
Legg halvparten av pizzasausen på hver av pizzaene. Bre det ut, men la gode kanter stå igjen urørt. Legg på rødløk, kylling og banan. Krydre med karri. Legg på ost. Trenger ikke være for mye. Sett pizzaen lang ned i ovnen på 250 grader. Den er ferdig når osten er gylden, og det er lett å løfte bunnen fra platen.
Redaktør -