Rødvinsmarinert lammefilet med scampi og båtpoteter
Rødvinsmarinert lammefilet med scampi og båtpoteter
Fileten er uten tvil den beste delen av lammet. Kjøttet suger til seg marinadesmaken, og blir saftig og godt.
Marinade:
1 dl. Rødvin
1 dl. Olivenolje
Tre fedd hvitløk
Salt og pepper
Ta gjerne også litt fersk basilikum.
La kjøttet ligge noen timer i marinaden før du steker det fem minutter på hver side. Husk å la kjøttet hvile fem minutter etter stekingen. Denne tiden bruker du på scampien.
Scampien snur du noen ganger i varm panne, slik at den får litt farge. Krydre med noe sterkt, enten cayennepepper eller tabasco gjør seg godt. Ta på litt salt.
Skjær potetene i båter, legg til rødløksskiver, sjampinjong og gulrøtter. Ha litt olje i en langpanne før du legger grønnsakene oppi. Stekes rundt 40 minutter på 225 grader. Kjenn med gaffel at potetene er gjennomstekte. Sett på varmluft på ovnen de siste ti minuttene dersom du har dette. Gir en flott stekeskorpe.
Redaktør -