Kulinarisk rundtur blant bygdas serveringssteder

02.06.2006
Kulinarisk rundtur blant bygdas serveringssteder
8. klassinger med appetitt. Gjengen på Pizzabaker'n var strålende fornøyd med maten.

Et lite testpanel tok runden på Hommersåk for å vurdere spisestedene som bygda har å by på.

Her er dommen:

DIG in – meat in place

Dette bestilte vi:

Liten hamburger og kyllingnuggets.

 

Miljø:

Spisestedet ser ikke særlig spennende ut fra utsiden, men inne er det faktisk litt småkoselig. Panelet har vel sjelden sett mer treoverflater i sitt liv. Gulv, vegger, tak, benker og disk er i tre. Litt overveldende, men hyggelig. Blomstene i vinduet er av plast. Godt forsøk, men det trekker alltid ned.

Karakter: 4

 

Service:

Personalet var både smilende og hyggelig. Maten kom på fem minutter. Det er et stor pluss for folk som ønsker et kjapt måltid.

Karakter: 5

 

Mat:

De skryter av veldig av burgerne sine - og med rette. Det er lenge siden testpanelet har fått servert en så saftig burger. Kjøttet var strålende og salaten var frisk. Nuggetsene var heller en nedtur etterpå. De var tørre og uten særlig salt.

Karakter: 4

 

Pizzabaker’n

Dette bestilte vi:

Nr 16, pizza med kylling og bacon

 

Miljø:

Stedet er lite, men fint. Det har en helt ok spisebenk der man sitter på barstoler og kikker på livet utenfor. Det er moderne stil over lokalene med stein på bardisken og takstein hengene over.

Karakter: 4

 

Service:

Ferdig om ca et kvarter, sa betjeningen på telefonen. Men maten var faktisk ferdig på ti minutter. Jenta bak disken var vennlig og kjekk.

Karakter: 5

 

Mat:

Kylling og bacon er kanskje en uvanlig kombinasjon på pizza, men på ingen måte dårlig. Det viste seg å være svært så smakfullt. Pizzaen i seg selv er rett og slett fantastisk. Passelig med ost og fyll. Nam. Og prismessig slår Pizzabaker’n de etablerte pizzakjedene.

Karakter: 5

 

East Ocean

Dette bestilte vi:

Biff chop suey og stekt ris

 

Miljø:

De rosa veggene, med tilhørende dyp rosa lister blir litt mye. Benkene i lokalet kunne kanskje hatt noen barstoler til? Nytt av året er spiseplassen utenfor. Fint å sitte i sola. Litt spesielt at maten ble servert på tallerker som det står Statoil på. Og kjølevifta kunne med fordel fått litt smørning, så hadde vi sluppet den grusomme pipelyden.

Karakter: 3

 

Service:

Maten kom kjapt (10 minutter) og jenta var hyggelig. Ingenting å utsette på East Oceans service.

Karakter: 5

 

Mat:

Risen, som er en klassiker under navnet stekt ris de luxe, smakte godt, men risen var litt tørr. Tommelen opp fra den mannlige delen av testpanelet. Panelet likte smaken på Biff chop suey, men et par av deltagerne lurte på om det ikke var litt vel mye bønnespirer i denne retten.

Karakter: 3

 

Bryggen Bistro

Dette bestilte vi:

Plankestek på tyrkisk vis med bearnaisesaus og potetmos

Fish n’chips

Bistromix med løkringer, kyllingnuggets, rødspette og stekte båtpoteter.

 

Miljø:

Bistroen har et svært spesielt interiør. Det er en vill blanding av maritime elementer og alt annet mulig. Men miksen er uten tvil koselig, og om man skulle gå tom for samtaleemner rundt bordet kan man la øynene begi seg ut på en vandring i det detaljrike interiøret.

Karakter: 5

 

Service:

Servitøren møtte oss med smil og latter. Ikke lang ventetid. Et minus er at kvelden begynner med gjennomgang av det menyen mangler. Tre av rettene på menyen var ikke mulig å bestille.

Karakter: 4

 

Mat:

Fish n’chips er en britisk klassiker, men nå har de jammen knekt koden på Hommersåk. Lett og fin. Tyrkisk plankestek, hva i all verdens dager er dette? Kjøttet var ikke særlig godt og hvor tyrkisk kan det bli med fransk saus? Retten så fin ut da den kom på bordet, men når man lette under potetmosen ble den fort litt udelikat. Bistromix fikk panelet til å juble. Dette er i en klasse for seg selv. Med fantastiske løkringer, kyllingnuggets, rødspette, poteter og diverse sauser. Bygdas kulinariske høydepunkt!

Her føler vi behov for å dele opp karakterene:

Plankestek: 1

Bistromix: 5

Fish ’n’ chips: 5

Redaktør -

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...