Kokt laks med agurksalat, gulrot og brokkoli.
Kokt laks med agurksalat, gulrot og brokkoli.
- Dette er en god sommerrett. Den er lett, og enkel og lage, sier kjøkkensjef Wenche Qualbein ved Jærgarden Kvalbein. Denne retten har vært svært populær i sommer. Dette trenger du:
Lakseskiver
1 dl. fløte
250 gram meierismør
Poteter
Gulrot
Brokkoli
Sitron
Persille
Laurbærblad
Agurk
Eddik
Sukker
Sandefjordsmør brukes som saus, og helles over potetene. Lages av 1 dl. fløte, 250 gram meierismør og hakket persille.
Smelt meierismøret, la det så vidt koke. Ha sakte i fløten mens du rører hele tiden. Til slutt legger du i persille.
Lakseskivene skal trekke ti minutter i vann med salt, hel pepper, sitron og laurbærblad.
Agurksalaten lages av skivede agurk som legges i en lake av 1 dl. eddik, 2 dl. sukker og 3 dl. vann.
Kok gulrot og brokkoli. Server med kokt potet, en klikk rømme og en sitronbåt.
Til maten anbefales en tørr hvitvin, forslagsvis Rosemont Chardonnay, eller Mozell dersom et alkoholfritt alternativ foretrekkes.
Redaktør -