Lammeskank med stekte smågrønnsaker
Lammeskank med stekte smågrønnsaker
Mandelpotetpure og rødvinsaus.
Lam er på mange måter høstens måltid. Sven Magne Svensen ved Bryne Kro Motell har servert mange lammeskanker og synes det er en ypperlig rett. Gjør seg mye selv i ovnen, og kan også serveres med annet tilbehør, så som båtpoteter.
Lammeskank
4 store lammeskanker.
1 stk løk.
1 stk gulrot.
100 gram sellerirot.
2 ss tomatpuré.
2 stk laurbærblad.
1 ts. tørket timian.
Lammeskanken brunes i jerngryte. Dekk til med vann, tilsett resten av ingrediensene. Dekkes med lokk og stekes i ovn ved 180 grader i 1 1/2 time. Eller til kjøttet løsner i fra benene.
Mandelpotetpure
400 gram mandelpoteter.
1 dl fløte.(eller h-melk)
75 gram smør.
Salt/pepper.
Potetene skrelles og kokes møre i gryte med vann (ikke ha salt i vannet, mosen blir seig), mos potetene og spe med fløten.Rør inn smør og smak til med salt pepper.
Stekte smågrønnsaker
50 gram gulrot
50 gram sellerirot.
50 gram rødløk.
50 gram sopp.
Skjær grønnsakene i terninger. Stekes på panne i smør. Smakes til med salt/pepper.
Rødvinsaus
Kok 2 dl rødvin til under halvparten igjen. Hell lammekraften med grønnsakene over og reduser sausen til passe mengde.(mer du reduserer,mer smak på sausen. Jevnes og siles. Tilsett sukkerkulør og smak til sausen.
Vin anbefaling
Faustino 5.
Redaktør -