Bildet er hentet fra Bent Stiansens nye bok ”Stiansen til hverdags”
Chili og Hvitløksstekte scampi i salat med tomatvinaigrette
Verdensmester Bent Stiansen er svært glad i det italienske kjøkkenet. Han anbefaler italiensk vin, gjerne hvit til denne retten.
500 gram scampi med skall
1 dl. olivenolje
2 fedd hvitløk
1 chili
1 ss limesaft
1 salathode
1 potte koriander
Tomatvinaigrette
1 boks hakkede tomater
1 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
3 ss hakket sjalottløk
3 ss hvitvinseddik
1 ts sukker
1 dl fin olivenolje
Tin scampiene og rens dem. Gjør et snitt i ryggen, og ta bort tarmen. Kjør olivenolje sammen med hvitløk og chili i mikseren. Bland dette med de rensede scampiene, og la dette marinere i en halv time. Stek scampiene i et minutt på hver side i litt solsikkeolje. Mens scampien ligger i marinade bør du lage vinaigretten.
Fres hakket løk og hvitløk i litt olivenolje. Tilsett hakkede tomater. La dette koke ned til det halve. Tilsett sukker og hvitvineddik. La dette koke opp. Avkjøl tomatpureen og bland inn god olivenolje til slutt. Sausen kan serveres varm eller kald.
Redaktør -