Bilde fra matmagasinet NYT
Vårruller med syltet sik og krabbe
Ingen grunn til å avvise vårruller om du blir tradisjonsfrelst. Du skal bare lage dem selv med eget følge. Heine Grov anbefaler syltet sik. Får du ikke fatt i den, doble opp med hvitt krabbekjøtt:
Råvarer til 4 personer:
Vårruller
300 g renset krabbekjøtt
1 glass syltet sik med løk, 300g
litt mild olje til steking, for eksempel mais eller raps
3 hvitløkbåter
2 vårløk
1 kålhode
2 ts spisskummin
1 ss sukker, helst rått rørsukker, demerara
1 håndfull frisk koriander
salt og pepper
20 middels store rispapir – fås i frysedisken i dagligvarebutikken eller innvandrerbutikker
1 1 ts maisennamel
2 ss vann
6-8 dl mild olje til frityrsteking, for eksempel rapsolje
Redaktør -