Vårruller med syltet sik og krabbe

01.07.2004
Vårruller med syltet sik og krabbe
Bilde fra matmagasinet NYT
Vårruller med syltet sik og krabbe

Ingen grunn til å avvise vårruller om du blir tradisjonsfrelst. Du skal bare lage dem selv med eget følge. Heine Grov anbefaler syltet sik. Får du ikke fatt i den, doble opp med hvitt krabbekjøtt:

Råvarer til 4 personer:

Vårruller

300 g renset krabbekjøtt

1 glass syltet sik med løk, 300g

 

litt mild olje til steking, for eksempel mais eller raps

3 hvitløkbåter

2 vårløk

1 kålhode

2 ts spisskummin

1 ss sukker, helst rått rørsukker, demerara

1 håndfull frisk koriander

salt og pepper

 

20 middels store rispapir – fås i frysedisken i dagligvarebutikken eller innvandrerbutikker

1 1 ts maisennamel

2 ss vann

6-8 dl mild olje til frityrsteking, for eksempel rapsolje

Redaktør -

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...