Jærgardens pinnekjøtt med Sandefjordsmør
Julen nærmer seg med stormskritt, og god mat hører høytiden til. Jærgarden Kvalbein holder på de gode gamle tradisjonene også når det gjelder julemat. Pinnekjøtt med Sandefjordsmør, kålrabistappe og poteter anbefaler Wenche Qvalbein.
Pinnekjøtt:
Legg pinnekjøttet i vann i 3 timer og 30 minutter.
Kok det så i 2 timer.
Grill det ferdig kokte kjøttet i 200 grader til det er sprøtt. Tiden kommer an på hvordan ovn du bruker, men ca. 5-10 minutter.
Sandefjordsmør: (til 4 personer)
1 dl fløte kokes opp.
Skjær 1 kg meierismør i terninger og tilsett de litt om gangen i fløten. Rør hele tiden. Det skal ikke koke.
Ha til slutt i hakket persille.
Kålrabistappe:
1 kålrabi og 1 gullerot kokes møre og kneppes.
Lag jevning av smør, mel og melk.
Smak til med salt, pepper og malt muskat.
Kok poteter til.
God appetitt!
Redaktør -