Hamburgerskole og NM i kjøtt

07.08.2008
Hamburgerskole og NM i kjøtt
Gry Thomsen Haaland stiller i klassen for svenner under NM i kjøtt i slutten av august.

Det blir hamburgerkurs for barn, og generalprøve for to medarbeidere som skal delta på NM i kjøttfag i Ålesund. Alt dette på Håland Kjøtt sin stand under midt-på-nåttå arrangementet i Klepp.

- Barna får utdelt kjøttdeig, krydder, og hamburgerbrød, så skal de lage hamburgerne selv, forklarer Siv Elise Friestad ved Håland Kjøtt.
- I tillegg vil vi gi undervisning i både hygiene rundt matlaging og vi vil snakke om hva maten inneholder. Friestad var selv med og arrangerte et lignende kurs med stor suksess under årets Glamatfestival, i regi av Kjøttbransjens Elitelag. Håland Kjøtt vil under midt-på-nåttå holde tre kurs, kl. 17:00, kl. 18:00 og kl. 19:00. Hvert kurs vil ha plass til 12 deltakere. Det blir påmelding på Håland Kjøtt sin stand samme dagen.

Generalprøve før NM
Håland Kjøtt stiller med to deltakere til årets NM for kjøttfag under matfestivalen i Ålesund den 28. og 29. august. De to som har kvalifisert gjennom forskjellige uttakskonkurranser rundt om i landet er Hege Risa i klassen for lærlinger, og Gry Thomsen Haaland i klassen for svenner. Under midt-på-nåttå-arrangementet vil de to deltakerne gjennomføre generalprøver i øvelsene de skal utføre under NM. Så her blir det anledning til å studere kokkekunst på høyt nivå.
Friestad forklarer hva de skal gjøre:
- Konkurransen går ut på å lage flest mulig steke- og gryteklare retter på 3 timer. Gry får utdelt en ribbe med kotelettkam av svin, i tillegg til et lammelår og et hemmelig stykke kjøtt. Den hemmelige delen får hun ikke vite hva er før 5 minutter før konkurransen begynner.
- Hege får utdelt et heilt svinelår og en mørbradbiff av okse. Konkurransen er delt opp i tre faser. Den første delen består av utbeining av de forskjellige delene, den andre består av tilberedning. I den siste delen skal deltakerne presentere produktene de har laget. Alle produktene skal presenteres på et bord hvor dommerne ser på alt fra kreativitet, hygiene, økonomi, ferdigheter og kunnskaper, forklarer Friestad.
Hun sier videre at det er bra for deltakerne å få gjennomføre denne generalprøven under midt-på-nåttå fordi da får de anledning til å prøve seg når det er tilskuere som står og ser på. Under selve NM vil det være to til tre hundre personer som står tett opptil dem når de konkurrerer.

Redaktør -

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...