Kleppevinen har blitt svært så populær.
I anledning 20-års jubileet for arrangementet Midt-på-nåttå har et panel bestående av sensitive jærske ganer smakt seg fram til en egen Kleppvin. Valget falt på italienske dråper produsert i Abruzzo-distriktet i Italia, og det er Scanvin som importerer vinen.
Vinen var først å finne i sortimentet til puben the Only One og Klepp Bistro. Etter bare et par uker ble den så populær at vinmonopolene både på Bryne, Sandnes, Kvadrat og Sola tok den inn, kan en fornøyd Odd Byberg opplyse.
- Det var jeg og Ingve Digernes i Scanvin som tok initiativet, og det er Scanvin som har vært i kontakt med de italienske produsentene, og de står for importen, opplyser Byberg.
- Dette er en flott pynteflaske, og kan for eksempel være fin for bedrifter å gi bort til besøkende og kunder, oppfordrer Byberg. Han sier videre at det er en svært god vin, og at det var et smakspanel bestående av ti trauste jærbuer med finfølende ganer som smakstestet seg fram til vinen. Kanskje Klepp også vil få sin egen hvitvin på sikt:
- Går dette greit, så kan vi utvide sortimentet med en egen hvitvin neste år, spekulerer Byberg.
Kleppevarden på etiketten
Byberg har selv stått bak motivet på flasken, og valgte et bilde av Kleppevarden.
- Dette er jo tusenårsstedet til Kleppe, og det høyeste punktet. Herfra ser du utover havet og hele Jæren, sier Byberg engasjert.
Det italienske navnet på de røde dråpene er Montepulciano d`Abruzzio. Vinen er produsert av Natale Verga. Det er ifølge Scanvin en tørr vin med intens rødfarge og med lilla innslag. Det er videre en flott balansert vin med myke og elegante tanniner. Den passer til både rødt og hvitt grillet kjøtt, sterke oster og vilt. Byberg opplyser videre at vinen vil være tilgjengelig under midt-på-nåttå-arrangementet den 14. august.
- Vi vil ha et eget komle- og grilltelt, og der vil vi servere den nye Kleppevinen, lokker Byberg.
Etterspurt
Allerede før vinen kom på markedet merket Ingve Digernes i Scanvin en viss etterspørsel.
- Da jeg var i Frankrike på forsommeren fikk jeg en telefon fra en kvinne som ville vite om vinen var å få kjøpt. Det var før den kom for salg. Hun hadde sikkert fått kjennskap til vinen på et av serveringsstedene i Klepp, anslår Digernes.
- Hvordan vil du karakterisere denne vinen?
- Det er en grei italiensk vin, det jeg kaller en drikkelett vin. Den har ikke så mye tanniner, eller garvesyre. Det er en fruktig vin, sier Digernes. Han sier videre at Scanvin har tatt inn 1200 flasker, og vil se hvordan markedet forholder seg til Kleppevinen.
- Det er fort gjort å ta inn flere dersom den slår an, konstaterer Digernes.
Redaktør -