Kunstgras neste steg

29.07.2009
Kunstgras neste steg
Helge Skretting

Riska FK er nylig ferdig med en storstilt rehabilitering av klubbhuset, og ønsker nå å ta neste steg i sin satsning: Kunstgras på syverbanen. Leder Helge Skretting og resten av klubben vil starte sesongen med å opprette en gruppe som skal jobbe for dette målet.

- Rehabiliteringen av klubbhuset har tatt mye tid, og nå er arbeidet nesten helt ferdigstilt. Da må vi spør oss, hva er det viktig å gjøre nå? Jo, vi må ta fatt i baneforholdene, svarer Skretting på sitt eget spørsmål. Han viser til at de fleste andre bydelene i kommunen enten har fått, eller skal få kunstgras, og at Hommersåk som kommunens største bydel også bør henge med.

- Vi må kunne tilby gode forhold for barna. Det som har vært utfordringen nå er at spillere går over fra Riska til både Hana og Sandnes Ulf. Vi klarer ikke å holde på dem fordi de synes ikke det er så kjekt å spille på grus i vinterhalvåret. Vi merker spillerflukten til klubber som har fått kunstgras alt i 13-14 års alder. Det som er utfordringen da er at det blir så få på lagene. Da faller grunnlaget bort, og det blir vanskelig å opprettholde et tilbudt til ungdommer i denne aldersgruppen. Det er jo en del spillere som fortsatt spiller på Riska, men de tar ofte bussen til Hana for å kose seg på kunstgraset. Og da er vegen til et klubbskifte kort, advarer Skretting.

- Se på de stedene der de har kunstgras. Der er det barn som bruker banen hele tiden.

- Vi har derfor konkludert med at vi må jobbe for å få kunstgras, sier Skretting, og peker ut over den såkalte syverbanen. Den ligger ved siden av den store grasbanen som blir brukt i sommerhalvåret.

 

Utsatt alder

Skretting understreker at det er ungdom i tenårene som enten slutter med fotball eller finner seg andre klubber dersom forholdene ikke er gode nok. 

- Det primære er å holde ungdommen og barna i aktivitet. De skal synes det er kjekt og meningsfullt å være her, og det skal være noe de også kan drive med når de vokser til. Vi har fått tilbakemeldinger fra både spillere og andre om at vi med kunstgras rett og slett hadde fått flere ungdommer til å spille forball. Vi ønsker å ha en satsning på ungdom i denne alderen. Det er viktig at ungdommen gjør noe fornuftig, og at de ikke går på gaten uten å ha noe å gjøre. Tenårene er jo en utsatt periode for ungdommen, og vi må gjøre det vi kan for å holde dem i gang med en aktivitet, for eksempel en idrett, understreker Skretting.

 

Finansieringen

- Hva er kostnadene med å få anlagt kunstgras?

- Det er litt tidlig å si ennå, svarer Skretting, og understreker samtidig at klubben er helt i startfasen med disse planene.

- Vi har ennå ikke fått noen kostnadskalkyler, men røft sett vil jeg tenke mellom en og to millioner.

- Hvordan vil dere finansiere dette?

- Vi vil forsøke å finansiere det dels ved egenandel, tippemidler og sponsormidler, svarer Skretting, og legger til at deler av egenandelen forhåpentligvis vil komme fra den såkalte grasrotandelen i Norsk tipping.

- Når det gjelder grasrotandelen så har vi forsøkt å markedsføre oss ut i bygda, og har fått med oss mange spillere som støtter Riska FK. Vi har også bestemt internt, og lovt ut til bygda, at vi skal øremerke disse pengene til kunstgrasbane. Sånt sett er vi helt i starten med å bygge opp en egenkapital. Etter hvert vil vi også søke om tippemidler. Dessuten vil vi forsøke å få med oss en del sponsorer, og det er det den nedsatte gruppen skal jobbe med. Per i dag har vi fått inn 42 000 på et halvt år, sier Skretting.

Redaktør -

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...