Her er det ingen aldersgrense, og det er ingen som sitter på innbytterbenken. Dette kunne nesten vært slagordet til Hommersåk skolekorps. Her finner du nemlig musikanter i alderen fra åtte til nitten år, og alle er med. Nå ønsker de flere.
I gangen utenfor øvingsrommet treffer vi en ivrig far som ikke kan få rost korpset nok. Vi møter også nestleder Anne Marie Kvam Andersen.
- Vi ønsker flere rekrutter, og har laget en brosjyre. Vi skal også ut til de tre barneskolene, og ønsker både tidligere og nye medlemmer hjertelig velkommen. Vi har også en årlig skolekonsert i grendahuset i mars. Der får vi vist fram instrumentene og demonstrert lyden i dem, forklarer hun, og legger til at barn nærmest opplever det som julaften å få et slikt instrument i hendene. Hun sier videre at det egenlig er ganske unikt blant organisasjoner og lag at så mange aldersgrupper driver en aktivitet i lag.
- Gi barna et instrument før fotballen tar dem, fleiper hun.
Originale sangvalg
Nestlederen kan også lokke med et annerledes utvalg sanger.
- Vi har fått mye skryt for et utradisjonelt program. På 17. mai spilte vi for eksempel Fairytale, og det var bare dager etter at den hadde vunnet i Moskva, sier hun. Den ivrige faren legger til at mange av tilskuerne til folketoget kommenterte det når de hørte den sangen.
Andersen trekker også fram kapasiteten korpset har i den litauiske dirigenten Saulius Trepekunas, og kona Ruth Trepekuniene. Hun har kommet med nå i det siste, og hun er ekspert innen perkusjonsinstrumenter.
- Slagverksgruppen har blitt utvidet etter at hun kom med, sier Andersen. Videre sier hun at når barn begynner så får de ofte et messinginstrument.
- Disse instrumentene er laget på en måte som gjør det vanskelig å lage skikkelige ulyder med dem. Dermed får ingen av barna en mislykket start, og det er selvsagt bra for mestringsfølelsen, forklarer hun.
Mye spennende som skjer
Selv om det selvsagt er musikken som står i sentrum, dreier korpset seg om mer enn bare musikk. Det første som står på programmet er høstbasaren på grendahuset den 29. oktober. Siste helgen i november blir det såkalt ”hjemmeseminar”. Andersen forklarer:
- Den helgen øver vi på fredag og lørdag, så blir det tenning av julegranen på søndagen. Da er det første advent. Da er det fakkeltog nedover Stemmen, og julegrøt på grandahuset, lokker Andersen. Korpset drar selvsagt også på turer, eller såkalte ”borteseminar”. Vinterens tur går til leirstedet Liland i nærheten av Tonstad. Da blir det også øving på fredag og lørdag, og masse gøy i snøen på søndagen.
- Vi reiser også på tur om sommeren. Vi pleier å veksle mellom tur til utlandet og tur innenlands. I år er det utlandet som står for tur, sier Andersen, men legger til at korpsrådet ennå ikke har bestemt destinasjon. Avslutningsvis oppfordrer nestlederen alle foreldre som er nysgjerrige på korpset om å ta kontakt med noen i styret, eller møte opp på en øving. Korpset øver hver torsdag fra 17:00 til 19:00 på Kyrkjevollen skole.
Redaktør -