Lone Larsen og Linda Hagen etablerer et nytt spisested på Bryggen.
Det er ikke til å legge skjul på at spisestedet på Bryggen har hatt stor gjennomtrekk av leietakere. Vi krysser derfor fingrene for Lone Larsen og Linda Hagen som tar over stafettpinnen. Oppskriften er stå på vilje, standard husmannskost og skjenkeløyve.
- Men åpning fredag den trettende?!?
- Ja, hehe, det er lett å huske den datoen, sier Larsen, som skal være daglig leder.
- Så du er ikke overtroisk?
- Nei, ikke jeg, men hun er litt, sier Larsen om kompanjongen.
- Hun tror hun kommer til å knuse alt den dagen, men det blir nok heller på grunn av nerver i tilfelle, mener nå jeg.
Larsen er 25 år, og jobber som kokk på Thon Hotell i Sandnes. Makker Hagen er 29 år og har jobbet i tre og et halvt år på Kronen Gård Hotell.
- Jeg har vel vært en ”potet” der, og på den måten lært meg serviceyrket helt fra grunnen, sier Hagen.
- Kommer dere til å ha noen spesialitet på menyen her?
- Jeg er egentlig veldig glad i desserter, og tenkte at vi kanskje kunne ha en ren dessertrestaurant her. Men da fikk jeg nei fra henne, sier Larsen, og peker på makkeren ved siden av. De to har vært venninner fra barndommen.
Skjenkebevilling
- Hva er det som gjør at dere skal klare å drive stedet lengre enn tidligere leietakere?
- Vi har begge erfaring fra bransjen, og jeg tror vi vet hva vi gjør. Dessuten tror jeg skjenkebevilling kommer til å ha en del å si, sier Larsen, og legger til at de har sendt søknaden.
- Det at du kan nyte et glass hvitvin til rekene her på kaien mens du ser ut mot fjorden er en del av helhetsopplevelsen. Vi har fått veldig mye respons fra folk som jobber her. De sier at de savner å kunne sitte her en fredags kveldF og ta seg et glass rødvin, og ikke bare spise. Det er en del av helhetsinntrykket, sier Larsen, og legger til at hun regner med at søknaden blir innvilget.
- Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal få skjenke her inne.
- Vet du hvor lang tid det tar å få svar på søknaden?
- Nei, det vet jeg ikke. Men det er jo kommunen, så det kan jo ta litt tid, anslår hun.
Må holde koken
- Du fikk altså ikke gjennomslag for en ren dessertmeny. Hva kommer det til å stå i menyen?
- Vi kommer til å kjøre standard husmannskost, eller tradisjonell Rogalandsmat, så som kjøttkaker og komler. I tillegg blir det biff, pasta og fisk. Jeg skulle gjerne hatt en ren fiskerestaurant, men det ville ha skrenket inn litt på hvem som vil komme, tror Larsen.
- Har dere fått signaler om at det er tradisjonell mat folk ønsker?
- Ja. Bryggebakeren sa at han kjørte kjøttkaker nesten hver dag, og det gikk så det sang. Og når komlene kom, så sang det enda mer, sier Larsen og ler.
- Hvorfor tror du det har vært så mange forskjellige eiere her, og så mye utskiftning?
- De gir opp. Vi vet at det er lite her inne på Hommersåk, og at vi ikke bli rike på det. Det krever mye innsats for å få det til å gå rundt. Det kreves innstats og variasjon for å holde på interessen, sier Larsen, og makker Hagen legger til:
- De andre har heller ikke hatt skjenkebevilling.
Jungeltelegrafen
- Hvordan skal dere markedsføre bistroen?
- Jeg har en mann som er mye på PC`en, så det blir nok å lage en del flygeblader. Så har vi jo avisen Bryggeposten, og ”sladrekjerringene” på jobben, sier Larsen og ler.
- Ellers er vi ute med jungeltelegrafen hele tiden. Det skal nok holde. Hommersåk er jo en liten plass, og vi er flinke til å snakke, forsikrer de to.
- Er dette noe dere har drømt om lenge?
- Ja, men jeg hadde ikke sett for meg at det skulle skje så raskt, sier Larsen.
De to unge damene trenger flere hender når de skal begynne å lage mat for bygda. Med stillingsannonser på nett håper de å fylle to åtti prosent stillinger, en servitør og en kokk, samt noen mindre helgestillinger. De innrømmer at dette er en utfordring, og sier at en del av søknadene kommer fra utlandet, og at det kan by på språkproblemer. Men vi forstår at de to er godt utstyrt med pågangsmot, så vi krysser fingrene for et mer permanent spisested i Hommersåk, og ønsker de to lykke til.
Redaktør -