Disse gule morsomme bollene serverer vi gjerne Luciadagen 13.Desember, men de
Smaker selvfølgelig like godt ellers også.
Istedenfor safran kan vi bruke 1 ts. Gurkemeie, den gir gulfarge uten å gi smak.
5 dl melk
1 g safran
150 g smeltet smør/margarin
50 g gjær
1 ts salt
1 1 dl sukker
ca 15 dl hvetemel
egg til pensling
korinter til pynt
Lunk melken og tilsett safranen, la den stå og trekke i noen minutter.
Rør ut gjæren og tilsett smeltet smør, salt og sukker.
Elt inn hvetemel til en glatt og smidig deig som slipper bollen.
Dekk den til og la den heve i 30-40 minutt.
Kna deigen om og del den i små emner. Form dem i forskjellige fasonger.
Etterhev lussekattene på platen, pensle med sammenvispet egg og trykk ned
Korinter eller rosiner til pynt.
Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 8-10 minutt. Avkjøles på rist under klede.
Redaktør -