Kristin Bjelland Pollestad
Det er ikke bare å sette en hvilken som helst kake på bordet i en konfirmasjon, den må være en del av helheten.
Formen og fargen på en konfirmasjonskake er veldig viktig, men det viktigste er at den blir slik som kunden ønsker.
- Høstfarger og rosa kake blir skjæring. Fargene må harmonere, sier butikksjef Kristin Bjelland Pollestad ved Klepp konditori på Havannasenteret.
Marsipan-, fløte-, slotts- og kransekake er de mest typiske kakesortene på dessertbordet.
- Som oftest vil folk ha to typer kaker, for eksempel marsipankake og kransekake. Det varierer fra kunde til kunde, fortsetter Pollestad.
For den som er i tvil om hva man skal velge, kan hun berolige med at konditoriet har et kakealbum der kundene kan bla og finne det de liker. Og hvis albumet ikke inneholder noe som faller i smak, er det alltid et mål å finne fram til den kakeløsningen kunden ønsker.
Stor pågang
- Når vi får en stor oppgave, ligger det prestisje i det. Dette er kaker som ikke går på samlebånd, men som en eller to personer lager for hånd, forklarer hun.
Butikksjefen husker noen kaker bedre enn andre fordi de skiller seg ut for eksempel i utformingen.
- Vi har laget kaker som har flere etasjer på en litt spesiell måte, kanskje med blomsterdekorasjon på. Etasjene går for eksempel ikke oppover, som på en bryllupskake, men i flere lag i lengden. Da nytter det ikke å hente kaka på konditoriet heller på grunn av størrelsen og lengden. Da må vi levere den ut selv, forteller Pollestad.
Det er alltid stor pågang etter kaker til konfirmasjonen i april og mai. Pollestad vil helst ha bestillinger i god tid før selve dagen.
- Du bør i alle fall bestille samme uka, kanskje litt før det også, mener hun.
Eivind Motland