Kakene til konfirmasjonen

11.04.2002
Kakene til konfirmasjonen
Kristin Bjelland Pollestad

Det er ikke bare å sette en hvilken som helst kake på bordet i en konfirmasjon, den må være en del av helheten.

Formen og fargen på en konfirmasjonskake er veldig viktig, men det viktigste er at den blir slik som kunden ønsker.
- Høstfarger og rosa kake blir skjæring. Fargene må harmonere, sier butikksjef Kristin Bjelland Pollestad ved Klepp konditori på Havannasenteret.
Marsipan-, fløte-, slotts- og kransekake er de mest typiske kakesortene på dessertbordet.
- Som oftest vil folk ha to typer kaker, for eksempel marsipankake og kransekake. Det varierer fra kunde til kunde, fortsetter Pollestad.
For den som er i tvil om hva man skal velge, kan hun berolige med at konditoriet har et kakealbum der kundene kan bla og finne det de liker. Og hvis albumet ikke inneholder noe som faller i smak, er det alltid et mål å finne fram til den kakeløsningen kunden ønsker.

Stor pågang
- Når vi får en stor oppgave, ligger det prestisje i det. Dette er kaker som ikke går på samlebånd, men som en eller to personer lager for hånd, forklarer hun.
Butikksjefen husker noen kaker bedre enn andre fordi de skiller seg ut for eksempel i utformingen.
- Vi har laget kaker som har flere etasjer på en litt spesiell måte, kanskje med blomsterdekorasjon på. Etasjene går for eksempel ikke oppover, som på en bryllupskake, men i flere lag i lengden. Da nytter det ikke å hente kaka på konditoriet heller på grunn av størrelsen og lengden. Da må vi levere den ut selv, forteller Pollestad.
Det er alltid stor pågang etter kaker til konfirmasjonen i april og mai. Pollestad vil helst ha bestillinger i god tid før selve dagen.
- Du bør i alle fall bestille samme uka, kanskje litt før det også, mener hun.

Eivind Motland

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...