Aktivitetsprisen 2005

02.06.2005
Aktivitetsprisen 2005
Harald Paulsen

I fjor mottok Harald Paulsen, i Riska motorsykkelklubb, aktivitetsprisen i forbindelse med Riskadagene. I ett år har han med stolthet båret tittelen, noe som gir økt inspirasjon til videre arbeid, lover han.

- Det sier seg selv at dette gir påfyll og inspirasjon, forteller Paulsen.

Siden midten av åttitallet har han vært aktiv i Riska Motorsykkelklubb. 51-åringen var selv med på å starte klubben.

 

Siden midten av åttitallet

- Jeg har vært med siden stiftelsen i 1986. Siden da har jeg hatt en sentral rolle i styret og har de siste 15 årene vært leder for klubben, forteller den engasjerte motorsyklisten.

I 1986 fikk Paulsen henvendelse fra Sandnes kommune om han ville være med óg starte en aktivitet gjennom fritidssenteret og det var ikke nei i Paulsens munn.

- Siden den gang har jeg ikke kommet meg bort, sier Paulsen og ler.

Klubben driver med ungdomsarbeid og motorsykkelidrett med hovedvekt på barn og ungdommer i alderen 10 - 20 år. Klubben er organisert med to idrettsformer, trial og speedway. Speedway som er rundbane og holder til ved Fatland. Trial holder til på Hesthammeren. Det er også lokaler for klubben på de respektive områdende, der ungdommene blir kurset. Paulsen var og en av ildsjelene bak byggingen av begge disse anleggene. Å engasjere seg innen motorsykkel var ikke vanskelig for Paulsen. Han fikk sin første motorsykkel som 12-åring.

- Men da ble det mest kjøring rundt husveggene, forteller han og ler.

 

Ungdommen tøyer grenser

Siden har han vært bitt av basillen. Paulsen forteller at det er kjekt å se ungdommene med sine motorsykler:

- Det vi opplever, er å se ungdommene tøye sine egne grenser med sykkelen. Men de vet også at hvis de tøyer grensene for langt, så vil det bare gå utover dem selv. Derfor må de lære seg å beherske seg selv. Det er ingen andre enn de selv og sykkelen som kan hjelpe dem, der ute på banen, sier Paulsen.

Han beskriver motorsykkelaktiviteten som et alternativ til handball og fotball:

- Det er ikke alle ungdommer som ønsker å drive med dette.

Selv ble han først introdusert for kjøringen gjennom NMK Sandnes og Jæren i 1974.

- Jeg husker et stevne i 1974, på Geiteryggen, da 12 av de 16 som startet, var fra Sandnes og Jæren. Vi har alltid hatt et høyt nivå her ute. Da var det svært lett å engasjere seg, forteller Paulsen.

 

Halvt årsverk

Da Paulsen i fjor mottok prisen ble han svært glad.

- Jeg føler jo virkelig at bygda setter pris på det arbeidet jeg gjør. Jeg legger jo ned om lag et halvt årsverk hvert år. Dette var på en måte å få litt igjen for arbeidet, forteller Paulsen.

Fram til i 1990 hadde heller ikke Paulsen barn som selv var aktive innen motorsporten. Han støttet derimot andres barn i deres streben i konkurranser og på trening.

- Det er ikke alle foreldrene som kan delta like mye med ungene sine. Så derfor er jeg med og hjelper til.

Riska Motorsykkelklubb har i dag om lag 300 medlemmer. Hvert år arrangeres det enten NM eller Norgescup ute på Hommersåk. Hvis klubben ikke har meldt interesse for å arrangere et slikt statusarrangement når fristen for påmelding nærmer seg, så får de henvendelse fra det nasjonale forbundet, Norges Motorforbund:

- De er på oss med en gang, om vi ikke har tatt initiativ selv. Gjennom motorsykkelklubben vår har vi vært med på å sette Riska på kartet, forteller han, tydelig litt stolt.

Det er mye jobb med motorsykkelklubben. Paulsen anslår at han bruker 3 – 4 kvelder i. I sesongen er han borte omtrent hver helg. Mange stevner i hele Norge skal besøkes. Tidligere har han fulgt andres barn, men de senere årene har han fulgt egne unger.

 

Konspirasjon

Prisvinnerens høye antall reisedager førte til at det i fjor måtte en konspirasjon til for å få overrakt ham aktivitetsprisen:

- Dette kom som en overraskelse. Dere har rett og slett lurt meg, sa Paulsen, da han ble ropt opp på scenen under åpningen av Riskadagene i fjor.
Paulsen skulle egentlig ha vært i Haugesund, hvor sønnen deltok på et trialstevne. Sjefen hans hadde fortalt ham at han måtte jobbe overtid fredag kveld.

- Hvis ikke hadde jeg vært bortreist nå, utbrøt den glade prisvinneren, fra scenen, i fjor.

Harald Paulsen nekter å ta all ære for at Riska Motorsykkelklubb har en slik posisjon i Norge.

- Dette er på ingen måte et enmannsshow. Jeg driver ikke klubben alene. For å få slike arrangement i stand er det mellom 70 – 80 mann i arbeid.

Riskadagsprisen er ikke den eneste utmerkelsen som Paulsen har mottatt. Året før fikk han pris fra Sandnes kommune for arbeidet han gjør.

- Med prisene og oppmerksomheten får jeg ny giv. Jeg ønsker å stå på mer. Men jeg bruker svært mye tid og energi. Jeg må si jeg har en veldig tålmodig og liberal familie. De aksepterer at jeg bruker så masse tid på dette. Spesielt at kona var så liberal de første 14 årene, når ingen av ungene var aktive, forteller Paulsen og retter en takk til kona, Torill

Redaktør -

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...