Populær lekeplass

26.05.2010
Populær lekeplass
Malin (t.v.) og Sara Salvesen Gjesdal kikker ut av kuøyet fra den nye ”skuta” på lekeplassen ved Stemmen.

Sara og Malin Salvesen Gjesdal har et fast grep om roret. De har gått om bord i ”skuta” som har ankret opp på den nye lekeplassen ved Stemmen. Det er penger fra Riskadagene som har finansiert det populære lekeapparatet.

Moren Anita Salvesen sitter ved bordet og prater med Veronica Haugen. Det myke underlaget på hele lekeplassen gjør nok sitt til at foreldre kan senke skuldrene litt ekstra.

- Er dere fornøyd med den nye lekeplassen?

- Ja! svarer jentene unisont, og moren legger til:

- Det er mye bedre nå enn sånn som det var. Den gamle lekeplassen var nok en litt så ”flis i rompå”-lekeplass, sier hun og ler.

 

Satte kommunen i gang

- Jeg slengte fram forslaget: Hva med et nytt lekestativ ved Stemmen? Lekeplassen var litt kjedelig, litt sånn A4. Hvorfor ikke finne på noe litt spennende, sier Tom Gaudland og tenker noen år tilbake i tid. Gaudland er med i Riska Lions som står som arrangør av Riskadagene. Hvert år blir overskudd fra arrangementet brukt til veldedige formål, blant annet en bygdegave.

- Vi fant ut at vi ville bruke pengene til et nytt lekeapparat, men saken ble liggende noen år. Det var ingen som tok tak i det. Så tok vi kontakt med kommunen, og fortalte om planene våre. Deretter ble det en befaring, og da fant kommunen ut at lekeplassen var utdatert, og at den ikke holdt dagens standard når det gjelder sikkerhet. De bestemte seg derfor for å grave dypt i lommeboken, og oppgradere hele lekeplassen. Alt du ser der i dag er nytt, unntatt sandkassen, sier Gaudland fornøyd, og fortsetter: 

- Det som er hyggelig å registrere er at det er så mange som bruker lekeplassen. Når jeg kjører forbi så ”kreler” det av barn der, så det er tydelig det har blitt godt mottatt. Det er nok den mest brukte lekeplassen på Hommersåk, tipper Gaudland. 

 

Alle kan søke om penger

- Det er viktig for Lions at vi gir litt tilbake til bygda. Når du kommer til Riskadagene og kjøper en pølse, så skal du vite at fortjenesten går rett til veldedig arbeid.

- Hvor mye klarer dere normalt å samle inn under Riskadagene?

- Det varierer, og det er jo ekstremt væravhengig. Når det er dårlig vær kommer det lite folk.  Men vi klarer kanskje å skrape sammen 150.000 kroner på et gjennomsnittsår.

- Hva er det som gir disse inntektene? Pølsesalg?

- Nei, det er først og fremst avisen og bryggedansen vi tjener penger på, sier Gaudland.

Han understreker at bygdegaven bare utgjør en liten del av det klubben bruker pengene på.

- Alle lag og foreninger kan søke om penger hos oss. Det bør helst være til noe konkret, for eksempel en investering. Vi bruker også mye penger på narkotikaforebyggende arbeid. Og vi har betalt lærerpenger til et leksehjelpsprosjekt. Lions Riska har også finansiert et skolebygg på en døveskole i Uganda. Prislappen ble 230.000 kroner, og hver krone er vel anvendt. Det ble en stor forbedring for de døve barna, fordi undervisningen tidligere foregikk under et stort tre.

 

Gapahuk som bygdegave

Gaudland kommer videre med eksempler på tidligere års bygdegaver:

- Vi har gitt hjertestarter til brannbilen, og den vet vi har reddet liv. Legesenteret har også fått hjertestarter. Til brannvesenet har vi gitt vannredningsutstyr, og fontenen som står i Stemmen er også en bygdegave. Det er også en av sandvolleyballbanene ved Stemmen. Rundt trærne i Kaiveien står det smijernsbeskyttere som også stammer fra penger fra Riskadagene.

Til årets bygdegave er det bevilget 30 000 kroner. Disse pengene skal gå til en gapahuk i det planlagte turområde på Ulsneset. 

Redaktør -

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...