Høle er en hvit flekk på kartet når det gjelder bygdebøker. Den flekken skal fylles før jul 2012, håper redaksjonsgruppa for bygdebok på Høle. Men de trenger hjelp med å samle inn foto.
Det er særlig bilder fra skoler, konfirmasjoner og andre samlinger og arrangementer fra før 1970 som er i redaksjonsgruppa sin interesse, forteller Helge K. Strand.
-Det aller mest interessante er bilder av konfirmantkull og skoleklasser fra de gamle grendeskolene, sier han.
Engasjerer mange
Strand er en av åtte medlemmer i redaksjonsgruppa for boka som har arbeidstittelen Boken om Hølebygdene. Boken er tenkt utgitt i ett fyldig bind som tar for seg Høles historie fra steinalder til dataalder.
-Men det forutsetter at arbeidet med å få inn foto går som forventet, sier Helge K. Strand, som forteller om et arbeid som både interesserer og engasjerer mange.
-Det er veldig mange som bidrar til boka. Vi har allerede fått inn mange foto, og vi oppfordrer fortsatt folk til å komme med foto de tror kan være interesse. Vi har ingenting imot luksusproblemet å måtte velge hvilke bilder vi vil ha med og ikke, forsikrer Strand.
-Vi har et stort bildemateriale, med bilder fra 1800-tallet og fram til i dag, legger han til.
Korrekt innhold
Arbeidet med å skrive boka er også delt på mange hender. Mange hølebuer bidrar også på dette området.
-Redaksjonsgruppen skriver en del selv, men vi har involvert mange andre hølebuer til å skrive ulike deler av innholdet. Mange har også levert inn stoff nærmest uoppfordret – både by- og bygdefolk. Der det har vært nødvendig, har vi trukket inn fagfolk som geologer, botanikere og annet for å være sikre på at innholdet er korrekt, forteller Helge K. Strand.
Det er ikke planer om å skrive noen slekts- og ættesoge i denne omgang. Det er fortellingen om Høle som er tema for den planlagte bygdeboka.
Dersom noen har fotografier de tror kan være av interesse for bygdeboka, kan Helge K. Strand i redaksjonsgruppa kontaktes på eller 976 87 400.
Magnar Riveland