Bryggebakeren, Jarle Rognstad, flytter ikke så langt, men får mye bedre plass. 24. november kan han ønske riskabuen velkommen til nytt bakeri og kafé i de tidligere lokalene til No. 1 Marked på Bryggen.
Bryggebakeren har vært et populært tilbud på Bryggen helt siden kjøpesenteret ble etablert for ti år siden, men vokste egentlig ut av lokalene sine for sju år siden.
-Vi har hatt det veldig trangt, og følte at vi nådde smertegrensen i 2005. Vi har sett på flere løsninger, men har ønsket å bli værende på Hommersåk. Vi ser fram til å få bedre plass, slår Jarle Rognstad fast.
Tre ganger større
Dagens lokaler er 140 kvadratmeter. De nye lokalene er nesten tre ganger større. Det vil kundene merke.
-Da vi åpnet i 2002, hadde vi ikke tenkt å ha kafé i det hele tatt, men senteret ønsket at vi hadde det. Vi har hatt 20-30 sitteplasser ute i gangen på senteret. Det er en løsning som har fungert godt, men nå satser vi på å lage en koselig kafé med 60-70 sitteplasser i det nye bakeriet. Vi står mye friere til å skape kafeen slik vi vil ha den, sier Rognstad.
Det er ikke bare omgivelsene som blir nye for kundene. Rognstad vil også tilby nye ting på kundenes tallerkener.
-Det er ikke så mange muligheter for folk som vil gå ut og spise på Hommersåk, så vi vil tilby salater og litt annen mat enn bare bakervarer, sier han.
Åpen løsning
De nye lokalene gir også rom for større kjøle- og frysekapasitet og nytt og større produksjonsutstyr. Det er kjærkomment for bakeren som har hatt det for trangt i mange år.
-Vi har hatt arkitekter inne og vet hvordan det skal bli når det nye bakeriet står ferdig. En ting vi har satt pris på i de gamle lokalene, er den åpne løsningen som gjør at kundene ser når vi jobber og ser de ferske varene som står i ovnene. Det vil vi videreføre i det nye bakeriet, opplyser Rognstad, som kan fortelle at varene hans har gått som varmt hvetebrød i sommer.
-Vi har alltid en travel periode fra påske til utpå høsten. Nå roer det seg litt, før det er travelt igjen i desember, sier han.
Redaktør -