Dette stedet har potensiale. Se hvor fint det er! sier Christian H. Nilsen, og peker utover Riskafjorden. Bygutten hadde knapt vært på Hommersåk før, men nølte ikke da han fikk tilbud om å overta Bryggen Bistro. Resultatet ble spisestedet ”Hr. Nilsen og jentene” som åpnet dørene i midten av juli.
- Målet for oss er å lage en restaurant for alle, sier Nilsen, med trykk på ordet ”alle”.
- Familier er en viktig målgruppe. Vi kommer til å ha en stor barnemeny, og det blir lekekrok og kanskje et tv-apparat med barnefilmer, slik at de voksne kan få spise i fred, sier Nilsen, som har revet ut praktisk talt hele innredningen fra den gamle bistroen, og erstattet det hele med lyst og luftig interiør i modernistisk stil.
- Dette skal ikke bli noen drikkebule, selv om vi har alle rettigheter. Her skal folk kunne ta seg en konjakk til kaffen, i ro og mak, understreker restauranteieren. Men viktigst av alt er at folk ikke behøver å komme hit for å spise middag. De kan ta en kaffekopp og et kakestykke, eller bare stikke innom og si hei, smiler gründeren, som har vært i bransjen i 23 år, hvorav fire år i en restaurant i Hellas.
Populær fiskesuppe
”Hr. Nilsen og jentene” har fått en brakstart i bryggekanten på Hommersåk. Det pene været sørget for gjester i hopetall, selv om restauranten ikke hadde fått stablet noen skikkelig meny på beina.
- Det har gått fort, sier Nilsen, som kan fortelle at det bare gikk halvannen måned fra han fikk tilbud om å overta restauranten til det nye spisestedet var oppe og gikk.
- Foreløpig serverer vi bare enkle retter av typen hamburgere og sånt, men vi kommer til å lage en variert meny med både kjøtt og fiskeretter, pasta og salater, forsikrer restauranteieren, og legger til at det blir egen lønsjmeny, foruten a-la carte-menyen kveldstid. Søndagsmiddag av typen tradisjonell norsk husmannskost blir det også.
Hamburgerne er nevnt, men den mest populære retten i åpningsukene var uten tvil fiskesuppa, laget på Nilsens hemmelige oppskrift.
- Det er ei utrolig god suppe, sier Nilsen i all beskjedenhet, mens han ramser opp noen av ingrediensene: Hummer, sik fra Orrevatnet, havets safran, masse fløte og en dæsj konjakk. Kanskje ikke akkurat slik Ingrid Espelid Hovig ville gjort det, men garantert en godbit for kresne ganer i Riska.
- Vi solgte 250 porsjoner av denne suppa den første uka. Vi ble faktisk utsolgt. Det var umulig å få tak i flere ingredienser på kort varsel, forklarer Nilsen, som kan forsikre at suppa blir å finne på den faste menyen.
God hjelp
Spisestedet driver han sammen med ”jentene”, søskenparet Tove Iren og Anne Liv Østebø. Det var disse to som opprinnelig fikk snusen i at det var ledige serveringslokaler på Bryggen. Og begge er med på eiersiden, selv om det er Hr. Nilsen som kommer til å stå for det meste av den daglige driften.
- Hovedutfordringen vår er å skaffe nok personale. Foreløpig får vi hjelp av gode venner fra bransjen i Stavanger, sier Nilsen. Personalmangelen skal ikke gå ut over det viktigste stikkordet for driften: Kvalitet.
- Her blir det kvalitet i alle ledd. Maten skal holde høy kvalitet, servicen skal være upåklagelig, stedet skal ha atmosfære, konkluderer Nilsen.
Redaktør -