Søknadstallet til Misjonshøgskolen holder seg stabilt. Skolen fortsetter sitt utvekslingsprogram med studenter fra Afrika.
- Vi har et meget bra utviklet Afrika-nettverk. I år har vi studenter fra Sør-Afrika, Etiopia, Tanzania, Uganda, Kamerun og Madagaskar, foreteller studiesjef ved Misjonshøgskolen, Einar Engebretsen.
Til sammen har 20 afrikanere valgt å legge studiene til Misjonshøgskolen. 11 fortsetter fra i fjor på mastergrad i teologi, mens 6 begynner i år sitt masterstudium. 3 tar doktorgrad. Utvekslingsprogrammet med Afrika har lange historiske røtter.
- Allerede i 1863 var den første afrikaner på plass her på skolen. Han het Moses og var fra Sør-Afrika. Historien forteller at folk reiste langveis fra til Eiganes for å se Moses, smiler Engebretsen. Samarbeidet går begge veier, hvert år drar også norske studenter og lærere til Afrika for å lære og undervise.
Stabilt søkertall
Flesteparten av søkerne til Misjonshøgskolen er fra Sør-Norge, med tyngdepunkt på sørvest-landet. Den totale elevmassen i år kommer til å ligge på rundt 220 elever. Det tradisjonelle teologistudiet har i år som tidligere år hatt stor søknad. Den tre-årige bachelorgraden i religion og interkulturell kommunikasjon, har også vist seg å være populær. Og Misjonshøgskolens studenter har heller ikke særlige problemer med å få jobb etter endt studium.
- Fremdeles velger mange å reise ut som misjonærer. Det er heller ikke spesielt vaskelig å få en prestestilling, i hvert fall ikke så lenge en er villig til å bevege seg utenfor Rogaland.
Misjonshøgskolen er for øvrig Norges eldste private høgskole, og har utdannet teologer siden 1843.
Frank Bertelsen