Boligkonsulent Geir Inge Fuglestad skal selge 80 leiligheter like ved Rundeskogen
Navnediskusjon til tross, Kruse Bolig-leilighetene ved Rundeskogen vekker oppsikt. Boligkonsulent Geir Inge Fuglestad er fornøyd med etterspørselen så langt.
- Selve den arkitektoniske utformingen av lavblokkene ved Rundeskogen er spesiell. De er tegnet av et lite arkitektfirma i Stavanger, Studio Ludo, og de er kjent for en ganske særpreget arkitektur. Det virker som mange kjøpere er interessert i boliger som skiller seg ut fra mengden, sier Fuglestad. Han står på toppen av den gamle gravhaugen som kommer til å ligge midt mellom de prosjekterte leilighetsbyggene og peker for å forklare hvor de første blokkene skal plasseres.
- Vestsiden skal bebygges først. Når vi har solgt 70 prosent av leilighetene i hver lavblokk, begynner vi byggingen. Til sammen er ni leilighetsbygg planlagt, det vil si 80 leiligheter. Første byggetrinn innebærer 18 leiligheter over to bygg. Prisklassen er fra 1.280.000 kroner til i underkant av 2,5 millioner kroner. Og min spådom er at disse leilighetene vil bli svært attraktive også på bruktmarkedet når den tid kommer, sier Fuglestad, som kan opplyse om at sju av de 18 første leilighetene var solgt per 28. juli.
Navnet skjemmer ingen
Etter at Kruse Bolig la fram Rundeskogen-prosjektet for offentligheten har det vært en diskusjon rundt navnevalget. Rosseland er det korrekte navnet på området, mener historikere. Navnediskusjonen har lite å si for salget og prosjektet, mener Fuglestad.
- Navnet Rosseland konkurrerer med navn på andre boligfelt i distriktet, mens det er Rundeskogen folk flest forbinder med dette området. Uansett så er det ikke navnet som er det viktigste her, det er hvordan boligene blir.
Tar vare på historien
Det de ni lavblokkene skal oppføres, har man funnet restene av en jernaldergård. Arkeologer har saumfart området i forkant av byggingen slik at ingen arkeologiske skatter skal ødelegges ved byggingen. Litt av områdets gamle historie skal ivaretas på det nye boligfeltet.
- Mellom lavblokkene vil det bli laget et friområde som både får langbenker og et ildsted. Vi ønsker å vise fram litt av områdets historiske egenart, også etter at prosjektet er ferdig, forteller Fuglestad.
Frank Bertelsen