HTM klubben er en drivende kraft på gården. Her fra håndverksutstillingen tidligere i høst.
Varatun gård brukes av en rekke lag og foreninger. Aktivitetene strekker seg fra bridge og maling til ettermiddagsgrupper for psykisk utviklingshemmede. En stor gruppe pensjonister har verksted på gården. De bidrar også godt til å videreutvikle huset.
Lura bydel er på mange måter både unike og heldige. Ikke bare har vi fått et flott bydelshus, men også på Varatun gård er det mange muligheter for fritidsaktiviteter. Det har blitt et særlig senter for håndverkshobbyer, med mange godt utstyrte verksteder. Brukerne har også bidratt til utviklingen.
- Pensjonistene våre er bare helt fantastiske. De er lette å få med på dugnad, og uten dem hadde ikke huset vært så bra som det faktisk er, sier Sølve Johansen. Hun er senterleder for Varatun gård, og den som administrerer driften. Gården ble bygget i 1893 som fattiggård. Fra 1970 til 1993 ble bygget brukt som et rent ungdomshus. I løpet av 90-tallet ble det satt i gang en stor renovering, for det meste finansiert av statlige midler.
Aktiviteter
Kommunens kulturavdeling har tre virksomheter på bygget. Lendeverkstedet, Varatun kulturgruppe og ettermiddagstilbud for funksjonshemmede. På kveldstid dominerer de frivillige lag og foreninger. Det er rundt 30 ulike brukergrupper, som har samlingskvelder og kursvirksomhet. Gården har et stort og godt kjøkken, og lokalet leies ut til fest og høytider.
HTM
Hobby – tre og metallklubben har stor aktivitet på huset. Her kan folk med interesse for håndverk og kunsthåndverk treffes. Det arbeides i tre og metall, med utskjæring og dreiing. Klubben har 250 medlemmer, de fleste godt voksne menn. I høst arrangerte medlemmene utstilling på gården, noe som var en stor suksess. Gjengen har også vært drivende i videreutviklingen av lokalene, og har vært med på oppussing av både verksteder og selskapslokaler. Lendeverkstedet har vært et møtepunkt for yngre og eldre med håndverksinteresse. HTM klubben har vært delaktige i to prosjekter her. Den blå hesten er et kreativt verksted som skal en møteplass for barn mellom åtte og 12 år, som har ulik kulturell bakgrunn. Tidligere har de også tatt imot noen skoletrøtte ungdommer, og gitt dem et alternativt skoletilbud.
Flere
Det er fremdeles store arealer som ikke benyttes på gården, og oppussing er stadig pågående. Lokalene skal være i bruk, og det er fremdeles muligheter for lag og foreninger som trenger en møteplass.
Redaktør -