Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Stiftelsen Norsk Kulturarv og Arne Brimi – i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB
Norsk Smaksskule har de siste årene vært i rivende utvikling. Deltakertallet og søknadstallet har mer enn doblet seg hvert år siden oppstarten i 2013. Nå er søknadsskjema for neste skoleårs kurs for lærere og barnehagelærere ute.
Norsk Smaksskule er et prosjekt i regi av Stiftelsen Norsk Kulturarv og Arne Brimi – i samarbeid med Sparebankstiftelsen DNB. Norsk Smaksskule kurser lærere og barnehagelærere i hvordan jobbe med barn for å skape positive atferdsendringer knyttet til smak og mat. Siden 2013 har de aktivisert mellom 40.000 og 50.000 barn og unge innen mat og ernæring. Enkle øvelser og grep i skole- og barnehagehverdagen skal skape mer bevisste forbrukere for fremtiden.
I neste års utgave av Norsk Smaksskule er det kurs i Oslo, Tromsø, Stavanger, Trondheim og på Arne Brimis Vianvang i Vågå. Kursholderene er stjernekokker som Arne Brimi, Wenche Andersen og Mikael Forselius, samt Einar Risvik, som er en av Norges fremste forskere på mat og kosthold. Leder for Norsk Smaksskule, Tor Valdvik, er svært fornøyd med neste års kursprogram. – Vi har kurs over hele landet, og merker allerede at søknadsstrømmen begynner å komme. Vi har aldri hatt bedre geografisk spredning på kursene – så vi gleder oss virkelig til å ta i mot høstens deltakere, sier Valdvik.
Initiativtaker er mesterkokken fra Tessand kjent fra Gutta på tur, Arne Brimi. Han er utrolig stolt over utviklingen Norsk Smaksskule har hatt så langt. – Norsk Smaksskule skal lære barn å bli kjent med de opprinnelige smakene – og få kjennskap til og kunnskap om hvor maten kommer fra. Slik kan de bli trygge på sin egen identitet samt bli bevisste forbrukere i fremtiden, sier kokken.
Søknadsskjema ligger nå ute på Norsk Kulturarvs hjemmesider, www.kulturarv.no og alle lærere og barnehagelærere kan søke om å delta på kurstilbudet som er gratis. I to hele dager får lærere og barnehagelærere faglig påfyll til å jobbe med mat til daglig.
For mer info ta kontakt med Tor Valdvik på telefon 951 76 019 eller .
Harald Anvik