Sveinung Skjørestad i Riska FK.
Sveinung Skjørestad i Riska FK mener at de bydelene som maser og roper høyest får kunstgras først. Riska er nederst på listen. Rune Svarstad i Idrettsrådet kjenner seg ikke igjen i krikken, og hevder at alle bydelsklubbene har fått uttale seg, og at rekkefølgen i utbyggingene er noe klubbene har blitt enige om.
Skjørestad er med i en gruppe som skal jobbe for at Riska skal få kunstgras.
- Hvorfor bør Riska få kunstgras nå?
- Vi mister så mange spillere. Ungdommer drar til andre klubber for å spille på kunstgras. Mange drar til Hana fordi forholdene i Riska ikke er tilfredsstillende nok, spesielt på høsten og vinteren, sier Skjørestad, og fortsetter:
- Vi føler vi har kommet i en baklekse. Idrettsrådet har ikke tatt hensyn til klubben. Det ser ut som om de som maser mest er de som får. Dersom du ikke har folk i klubben som har engasjert seg i politikk, så glemmer de deg ut. Vi har jo et idrettsråd for at de skal ta seg av idretten. Det bør være det samme hvem som sitter der, sier Skjørestad oppgitt.
Ny bydel før Riska
Han er kritisk til at for eksempel Bogafjell står før Riska på listen.
- Jeg synes det er rart at en bydel som har eksistert i fem år skal få kunstgras før Riska som har ligget der i alle år. Nå har de kunstgras både på Hana, Lura, Sandnes stadion og snart også på Ganddal. Austrått har sin kunstgrasbane, og det er ballbinger rundt alt. Det eneste kunstgraset som finnes på Riska er den lille prøven jeg har fått på 20 x 30 cm, sier Skjørestad med et sarkastisk smil.
- Jeg sier ikke at Bogafjell ikke skal få kunstgras, men jeg begynner å lure på hvem i all verden det er som har så stor innflytelse der oppe.
- Hvordan vil ”kunstgrasgruppen” jobbe med saken framover?
- Vi vil jobbe mot kommunen og idrettsrådet for å be dem se på det med prioriteringene. Vi må sørge for at Riska kommer på en plass der vi hører til. Vi har jo tross alt et lag i tredje divisjon og mange aldersbestemte lag. Dessuten gjør vi mye arbeid selv på dugnad, både med klubbhuset og treningsfeltet.
Kjenner seg ikke igjen
Rune Svarstad er leder for Idrettsrådet.
- Er det sånn at de som maser mest får kunstgras?
- Nei, over hodet ikke. Vi har lyttet til klubbene, stilt spørsmål, og blitt enige oss imellom.
- Så du kjenner deg ikke igjen i kritikken fra Riska?
- Nei, og alle som har vært med i prosessen vet at det ikke er sånn. Men det er klart at det kommer jo nye folk i klubbene hele tiden, og de presser på. Men jeg har vært leder for dette med banene i ti-tolv år, så jeg vet hva som har skjedd, forsikrer Svarstad.
- Kommunen er glad for at vi i klubbene ikke går bak ryggen på hverandre. Men vi forstår jo godt frustrasjonen over de som er sist. Så vi prøver å presse på, lover Svarstad.
Tre omganger
Ane Eikehaugen i Park og Idrett i Sandnes kommune er enig med Svarstad.
- Det er ikke riktig at de som maser mest får kunstgras først. Idrettsrådet er valgt av idrettslagene, og de har vært veldig ordentlige og strukturerte i sitt arbeid. De har invitert alle klubbene til å delta på møtene, og i tre omganger har de blitt enige om hvilke baner som skal bli prioritert. Vi i kommunen har fulgt de rådene, sier Eikehagen, og forklarer videre hvordan rekkefølgen i arbeidet er:
- De tre første var Lura, Hana og Sandnes stadion. Så var det en ny runde, og da ble Ganddal, Iglemyr og Bogafjell prioritert. Iglemyr er ferdig, Ganddal er nesten ferdig, mens Bogafjell gjenstår. I neste runde er det Figgjo, Sandved og Riska som står for tur, sier Eikehaugen, men understreker at de tre siste ikke har blitt politisk behandlet ennå.
Redaktør -