Gøy på isen på Frøylandsvatnet

02.02.2011
Gøy på isen på Frøylandsvatnet
Deltakere opptil åtte år klare for start på glattisen.

Den siste dagen i 2010 ble det arrangert skøyte- og skirenn for barn og voksne på Frøylandsvannet. Og til tross for regnvær samlet festivalen rundt 150 små og store.

– Fantastisk kjekt at så mange kom, dette må vi gjøre igjen, sier Gaute Stangborli som var en av initiativtakerne bak prosjektet. Ideen om et ski- og skøyteløp på nyttårsaften ble klekket ut på Frøylandsvannet en strålende romjulsdag. – Vi ønsket å gjøre folk oppmerksomme på denne fantastiske turmuligheten. Med 30 centimeter tykk is, tilbyr “Frøyla” utrolig flotte skøyte- og skimuligheter, forteller Stangborli. Informasjon om rennet ble spredd via Facebook, sms, plakat og epost

Det var bare så vidt værgudene ikke satte en stopper for festivalen, for torsdag kveld og hele fredag formiddag regnet det jevnt og trutt. – Ett kvarter før løpet var vi svært usikre på om noen kom til å stille på isen i det hele tatt, bare to-tre familier hadde møtt opp i regnværet, og vi besluttet å utsette starten ett kvarter fra 12.00 til 12.15. Men så strømmet det på folk utstyrt med ski, skøyter og flagg, uttaler Stangborli. – Kanonkjekt!

En løypetråkker er kjøpt inn av Riska bedehus for å lage langrennsspor på jorder eller isen i perioder med snø, og frivillige har stilt opp for å brøyte skøytebane. Ropert og utstyr til start og mål var lånt fra Kyrkjevollen skole. Derfra kom også køller, baller og kjegler som ble plassert ut på en egen “ishockey”-bane.

Skøyterennet startet med barn fra opptil åtte år klokken 12.15.  Deretter fulgte aldersgruppen 9 til 15 og til sist var det de voksne sin tur. I alle gruppene var det deltakelse og moro som var målet, men litt kniving om å komme først ble det nå likevel, og kanskje spesielt blant de voksne deltakerne. Men hvem kan vel slå Riskas beste skøyteløper noensinne? Olav Stokka kom i mål flere hundre meter før neste mann. Selve skøytebanen var målt til 1,5 kilometer og alle som deltok fikk diplom.

Etter skøyterennet var det klart for skirenn. Har var det litt færre deltakere, men iveren var like stor og igjen var det start for de opptil åtte år og deretter fra 9 og oppover til 15. I klassen for voksne var det ingen som stilte.

­Og kan vi forvente oss flere ski- og skøytefestivaler i framtiden? – Ja, dette var så kjekt at det må gjentas. Men at det blir en tradisjon som nyttårsrenn, det er heller usikkert, smiler Stangborli.

Redaktør -

Nyheter

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende dikt

Anne Fossen debuterer med mørke og tankevekkende ...

Anne Fossen, en 52 år gammel musiker, ...

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Å finne sin egen stemme gjennom dikt

Elise Fotland er en søkende, sensitiv ...

Like om hjørnet

Like om hjørnet

Ikke la mandagen slukke lyset ditt

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

– Å skrive skrekk har gjeve meirsmak

Ny bok frå Aleksander Brun: «Under Huda» ...

Tårer på strå

Tårer på strå

Tårer på strå handler om å ...

Det hendte

Takk for at du gjorde meg så fine…”

En baker kan stundom ikke tenke seg livet ...

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

Varemagasin vakte ”opsikt viden om”

For første gang skal gi mang en ting ...

Da byen var en varemesse verd

Det finnes i hvert fall ett byhistorisk eksempel ...

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Søndagsskolen som var hverdagsskole

Det er ikke alltid at tingene er som de synes ...

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Seilskuter som aldri fikk sin sang …

Noen rimsmeder har med betydelig alvor forsøkt ...