keeper Håkon Smalås og Thomas Meberg
De har grunn til å glise. Prosjektet med å legge kunstgras på grusbanen er inne i sluttfasen. Sveinung Skjørestad og Bent Arne Blegen skryter av alle som har vært involvert.
Av de store klubbene i Sandnes kommune har Riska vært en av de få uten kunstgrasbane. Det endrer seg i løpet av vinteren. Gjennom hardt og målrettet arbeid dette året kan nå Sveinung Skjørestad i kunstgraskomitéen og styrleder Bent Arne Blegen styre klubben inn i den siste fasen før kunstgraset legges.
- Vi har en kanonbra grasbane, samt et flott treningsfelt på Bimarkå. Det siste vel og merke når været spiller på lag. Savnet av en kunstgrasbane har imidlertid vært et stort de siste årene, sier Sveinung Skjørestad, tidligere banemester og nå medlem av kunstgraskomitéen.
Milepæl
Skjørestad har spilt fotball for Riska siden dagene da klubben hadde tilholdssted på Lauvås. Nylagt grasbane i 1963 og renovering av den samme banen i 1995 står som de største milepælene siden Lauvås-tiden. Nå føyer kunstgrasbanen seg inn i rekken.
- Kunstgrasbanen vil bli et supplement, og spesielt om vinteren vil banen være gull verdt. At vi nå får en kunstgrasbane betyr ikke at vi må slutte å vedlikeholde de øvrige banene. Slik banesituasjonen blir nå er vi helt i toppen hva klubber i Sandnes angår, dersom vi klarer å vedlikeholde banene, sier Skjørestad.
Mange gode krefter
Og mannen med 438 kamper i den gule og sorte drakten skryter videre av bistanden kommunen har ytt den siste tiden.
- I fasen vi har vært gjennom nå har kommunalteknisk avdeling, samt park og idrett vært meget behjelpelige og fortjener skryt for det. Samtidig vil jeg rette en takk til alle lokale krefter som bidrar i form av dugnad og sponser oss med både mannskap, utstyr og materiell, sier han.
Styreleder Bent Arne Blegen deler Skjørestads ros til alle som har bidratt i prosessen med å gjøre legging av kunstgras mulig. Nå både håper og tror han at forholdene ligger enda bedre til rette for ungdommen i bygda.
Kan stoppe lekkasje til andre klubber
- Vi opplever at unge spillere med ambisjoner tar bussen til Hana sin kunstgrasbane for trening på fritid og senere i organiserte forhold, altså skifter de klubb. Dermed blir grunnlaget for å opprettholde enkelte lag på ungdomstrinnet svekket, og kan resultere i manglende tilbud på enkelte alderstrinn. Det betyr dermed at mange faller helt ut av fotballen fordi tilbudet mangler i hjembygda og ved at de praktiske forholdene med å spille for naboklubber blir for tungvinte. Riska FK er en viktig bidragsyter for å gi barn og unge et godt og sunt aktivitetstilbud i Hommersåk. Kanskje er dette det enkelttiltaket som vil ha størst betydning for bygdas barn og ungdom i tiden som kommer, avslutter Blegen.
Redaktør -