De som er interessert, kan kjøpe en liten bit av den nye kunstgressbanen.
Frustrasjonen på Riska har vært stor oven at Sandnes kommune har plassert Riska FK langt bak i køen for å få kunstgrasbane. Derfor har folket selv kjøpt det kunstige graset. Kvadrat for kvadrat.
Nå ligger det dyret graset ferdig produsert på et lager et sted i Italia og venter på at underlaget på den tidligere grusbanen til Riska FK skal bli klart. Det har ikke manglet på oppfinnsomhet når kunstgras-komiteen har lagt hodene i bløt for å motivere bygdafolket til å bidra. Kampanjen ”Kjøp en kvadrat” har vært en inner-tier. Leder Bent Arne Blegen forklarer:
- Vi lagde nettsiden riskakunstgras.no, der folk kan gå inn og registrere seg og kjøpe andeler av kunstgrasbanen. Utviklingen har vi vist med et visuelt uttrykk i form av selve banen, der navnene til andelseierne er ført opp. I begynnelsen var den helt grå, og etter hvert som andeler har blitt solgt, så har banen blitt grønnere og grønnere, og nå er den nesten mørkegrønn, sier Blegen og ler.
Får fortsatt inn penger
Målet for klubben var nemlig å få inn 250 000 kroner, og det har de nå klart. Men nettsiden er fortsatt oppe, og klubben opplever at det fortsatt kommer inn bidrag. Blegen understreker at det er helt ok med tanke på at klubben ble nødt å både ta opp et lån, og bruke av egne oppsparte midler for å komme i mål med det kunstige graset. Blegen forklarer at både privatpersoner og bedrifter har vært med og bidratt. Han sier videre at giverne skal hedres med at den digitale fotballbanen med alle navnene på bidragsyterne skal gjengis analogt i form av et skilt. Det skal få en synlig plassering et sted rundt fotballbanen.
Ingenting fra kommunen
Blegen har ikke vært leder i Riska FK så lenge, men han kjenner til at klubben har vært frustrert over at Sandnes kommune har plassert Riska langt bak i køen over bydeler som skal få kunstgrasbane.
- Ja, det har nok vært en følelse av at bygda ikke er blant de mest påspanderte de siste årene. Det er bydeler som har stått kortere tid på venteliste enn oss som allerede har fått kunstgras. Det har vært litt frustrerende, ja. Eneste løsning var å ta saken i egne hender.
- Har Sandnes kommune vært med økonomisk over hodet?
- Nei, men vi ønsker dem hjertelig velkommen til å være med å bidra. For å realisere prosjektet har vi vært nødt til å ta opp lån på 1,6 millioner, og vi har brukt godt og vel en million av egen kapitalen. Dette er jo penger som vi godt kunne brukt til andre ting, understreker Blegen. Han sier avslutningsvis at hele prosjektet har et budsjett på i overkant av 4,5 millioner kroner.
Redaktør -