Etter Riska fotballklubbs ordinære årsmøte, fikk alle klubbens medlemmer et brev i posten lydende ”NEDLEGGELSE AV RISKA FOTBALLKLUBB - eller fortsatt drift?”
Et nytt styre skulle velges under årsmøtet, men da det ikke var noen kandidater til de åpne postene i styret til så klubben seg nødt til å bruke harde skytts.
- Det var en litt dramatisk situasjon. Brevet ble sendt ut for å få folk til å stoppe opp og lese dette. Derfor tok vi atskillig i og overdrev nok litt, sier sekretær Jann Rune Ursin.
Klubben med omlag 450 medlemmer har store problemer med å få inn frivillige hver gang et nytt styre skal velges.
- Det er atskillig lettere å få folk til å stille som lagledere og lignende, men når det gjelder å sitte i styret er det vanskeligere. De er opptatt med jobb og fritidsliv og tror nok at det å sitte i styret innebærer mye arbeid. Noe det faktisk ikke er, beretter Ursin.
”Kriseteamet”
Den vanskelige situasjonen måtte løses og Jann Rune Ursin, Ketil Urdal og Hege Foreland ble satt på saken.
Etter at de hadde sendt ut det strenge brevet innkalte de til et medlemsmøte. De oppmøtte hadde tydeligvis forstått alvoret i situasjonen, for en etter en dukket det opp frivillige til de åpne postene i styret.
Videre fulgte et ekstraordinært årsmøte onsdag 2. mars, der det nye styret falt på plass uten større problemer.
60 år gammel
- At styret endelig er på plass er både en lettelse og litt spennende. Det er mange gode personer som er kommet inn i det nye styret. Det tar nok litt tid å sette seg inn i det, men ting pleier å gå greit når noen først er kommet inn i styret, sier Ursin.
Riska fotballklubb feirer jubileum til sommeren. I hele 60 år har de aktivisert unger og voksne i bygda. Anledningen skal selvsagt feires og en komité skal sørge for å gi medlemmene en minnerik feiring.
På spørsmål om klubben hadde blitt nedlagt om ikke de frivillige hadde meldt seg til slutt svarer Ursin:
- Et årsmøte kan ikke legge ned klubben, men det kan to årsmøter.
Redaktør -